Blog

 

Ahoj kamarádi, ve polovině května proběhlo čištění řeky Ploučnice . Za účasti 19-ti dobrovolníků jsme vyčistili Ploučnici z průrvy až na Brennou od komunálního odpadu. Naplnili jsme dva kontejnary odpadky viz foto.

Ahoj kamarádi. V sezóně 2022 bude opět jezdit autobus každou sobotu v 10.00 z Tábořiště Boreček na Průrvu v Novinách pod Ralskem. Pro využití autobusu je potřeba zakoupit jízdenku v kiosku na tábořišti. Cenu jsme, bohužel, museli navýšit na 50 Kč/osoba.

Ahoj kamarádi,

po dvou letech nás konečně čeká klasické čištění Ploučnice. Akce proběhne v sobotu 14.5.2022. Prosím všechny zájemce o poskytnutí informace o účasti. Čištění bude probíhat jako v předcovidových letech. Začátek bude opět v Mimoni u Zámeckého mostu v 10.00 a konec na Borečku. Na trase budou umístěny na dvou místech kontejnery.

Ahoj kamarádi,

od 29.5.2021 začnou jezdit pravidelné sobotní autobusy v 10.00 z tábořiště Boreček na Průrvu v Novinách pod Ralskem. Cena zůstala stejná jako minulé roky 35,- Kč / osobu.

Ahoj kamarádi,

využli jsme těch několika teplých dní k tomu, abychom odstranili z toku Ploučnice napadané stromy a odstranili vzniklé závaly. Podařilo se nám vyčistit tok od padlých stromů od Průrvy až po Veselí. Poslení úsek, o který se staráme, z Veselí na Brennou dokončíme v nejbližších teplých dnech.

Ahoj kamarádi,

máme tady novou sezónu a s ní jsme pro vás připravili nějaké změny.

V letošní sezóně rozšiřujeme naše služby o půjčovnu koloběžek. V první řadě by vám tato služba měla umožnit přesouvat se mezi našemi stanovišti Průrvou, tábořištěm na Borečku a Brennským mlýnem. Například - připlujete na Brennský mlýn, půjčíte si kolběžku a přesunete...

Září 2020

03.09.2020

Ahoj kamarádi,

tak tady máme září a s ním změnu provozu kisku na tábořišti Boreček.

Víkendy ještě budou otevřené, ale všední dny již bude zavřeno popřípadě otevřeme po telefonické domluvě.

Ahoj kamarádi,

od 29.5.2020 začne opět jezdit vodácký autobus v sobotu v 10.00 z tábořiště Boreček na Průrvu v Novinách pod Ralskem a v případě zájmu v neděli v 16.30 z Brenné na tábořiště Boreček.

Ahoj kamarádi,

od pátku 29.5.2020 začne plně fungovat tábořiště na Borečku.