Blog

 

v sobotu 4.5.2024 proběhne tradiční každoroční čištění řeky Ploučnice v úseku od Průrvy až na Brennský mlýn. Všechny zájemce prosím o informaci o účasti, abychom mohli vše logisticky připravit.

Ahoj kamarádi, počasí se nám postaralo na tom, že Ploučnice vystoupala na horním toku na III. povodňový stupeň. Můžete se podívat na pár fotek ...

v říjnu a listopadu 2023 proběhla oprava oprava jezu na Brenné. Na to, jak se povedla se můžete podívat na fotografii.

od letošního roku pro vás provozujeme kiosek pod Průrvou. Na čepu máme Kozla 11, Birell Pomelo a Kofolu.

již pro vás opět jezdí každou sobotu v 10.00 vodácký autobus z tábořiště Boreček do Novin pod Ralskem na Průrvu. Cena jízdného zůstala stejná jako minuou sezonu 50 Kč/osobu.

Tradiční čštění Ploučnice letos proběhlo 13.5.2023 pod patronací našeho spolku a Libereckého kraje. Zúčastnilo se ho 16 lodí a 23 vodáků. Jako obvykle jsme odpadky deponovali u železničního mostu a na Borečku. Všem účastníkům děkuji a budu se těšit na další roky.

Ahoj kamarádi, ve polovině května proběhlo čištění řeky Ploučnice . Za účasti 19-ti dobrovolníků jsme vyčistili Ploučnici z průrvy až na Brennou od komunálního odpadu. Naplnili jsme dva kontejnary odpadky viz foto.

Ahoj kamarádi. V sezóně 2022 bude opět jezdit autobus každou sobotu v 10.00 z Tábořiště Boreček na Průrvu v Novinách pod Ralskem. Pro využití autobusu je potřeba zakoupit jízdenku v kiosku na tábořišti. Cenu jsme, bohužel, museli navýšit na 50 Kč/osoba.

Ahoj kamarádi,

po dvou letech nás konečně čeká klasické čištění Ploučnice. Akce proběhne v sobotu 14.5.2022. Prosím všechny zájemce o poskytnutí informace o účasti. Čištění bude probíhat jako v předcovidových letech. Začátek bude opět v Mimoni u Zámeckého mostu v 10.00 a konec na Borečku. Na trase budou umístěny na dvou místech kontejnery.